Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Στους Δρόμους των Ελλήνων - Νέα Υόρκη Β' Μέρος


2023 | Επεισόδιο 10ο | 56λ | HD

Μια σειρά ντοκιμαντέρ της για την ομογένεια της Αμερικής.
Με τρυφερότητα και αντικειμενικότητα καταγράφουν το σύγχρονο ελληνισμό και συναντούν εκπροσώπους της Ομογένειας που μέσα από το προσωπικό, οικογενειακό τους αφήγημα διηγούνται ουσιαστικά κεφάλαια της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. 
Φιλοδοξία της σειράς «Στους Δρόμους των Ελλήνων» και των συντελεστών της είναι ο θεατής να έχει μια καθαρή εικόνα τόσο της Ιστορίας και των μεγάλων ρευμάτων μαζικής μετανάστευσης που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην Αμερική, όσο και της σημασίας που αποτελεί σήμερα για τον Ελληνισμό το τεράστιο κεφάλαιο της Ομογένειας.
Στους Δρόμους των Ελλήνων «χαρίζουν» τις πολύτιμες ιστορίες τους, πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Κάποιοι εκπροσωπούν τον παλιό κόσμο, κάνοντάς μας να συγκινηθούμε και να χαμογελάσουμε, κάποιοι αντίθετα ανοίγουν παράθυρα στο μέλλον, καταρρίπτοντας διαχρονικά στερεότυπα.

Η Μάγια συναντά στο Central Park την ερμηνεύτρια Ερίνη Τορνεσάκη που κατάφερε να δημιουργήσει, εξερευνώντας τις μουσικές γέφυρες του κόσμου, ένα δικό της χώρο στην ανταγωνιστική μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Στο νοσοκομείο Mount Sinai, οι καρδιολόγοι Γιώργος Ντάγκας και Σταμάτης Λεράκης της μιλούν για τις προόδους της ειδικότητας τους αλλά και για τη διαδρομή τους και στην Αστόρια, επισκέπτεται το ιστορικό ραδιόφωνο της Ομογένειας, το Cosmos Radio.
Στο Μανχάτταν η Μάγια παρακολουθεί τις πρόβες της mezzo-soprano Καρολίνα Πηλού. Επισκέπτεται τη chef Μαρία Λόη στο κατάστημά της στο Plaza Hotel και τελειώνει τη βραδιά της στο Τσέλσυ, στο σπίτι του ψυχίατρου Πέτρου Λεβούνη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου